Заштита на кабли

Заштита на кабли

Црево за заштита на оптички кабли

Димензии: Ø32, Ø40, Ø50

PE црево за заштита овозможува идеално решение за заштита на ТК, енергетски и светловодни кабли. Високата еластичност и малата тежина овозможуваат лесно ракување и поставување на цревото. Цревата имаат мазен надворешен ѕид кој спречува таложење и разни други наслаги. Потполно се водоотпорни, отпорни на хемикалии и киселини, а имаат и висока отпорност на удари (висока цврстина и жилавост).

                              zastitnikabli4zastotnikabli3

PE цревото за заштита се употребува за вметнување во цревото на постоечки или нови кабловски канализации, односно за поставување на директно во земја. Цревото пред се е наменето за вметнување на телекомуникациски кабли со оптички влакна, за коаксијални и оптички кабли и други функционални мрежи. Се употребуваат и за вовлекување на класични телекомуникациски кабли со помали димензии.

Цената за поставување на заштитните црева е значително помала во споредба со трошоците за поставувањето на самите кабли (а трошоците за ископ на каблите во случај на дефект/прекинување се исто така големи), сосема е оправдана употребата на цревото за заштита на кабли.

PE црево за заштита овозможува подоцна лесно и едноставно вметнување на кабелот, а дебелиот ѕид спречува деформација. Внатрешната површина на PE-HD цревото е фино нажлебено по целокупната должина, со што се овозможува полесно лизгање во цревото бидејќи кабелот во цревото не се витка. Цревото овозможува одлична заштита од механички и други штетни влијанија на околината. Истото е соодветно за следните видови на кабли: телефонски кабли, кабли за телевизиска кабловска мрежа, оптички кабли

PE цревото за заштита се изработува према постоечките важечки прописи и стандарди, надворешната страна е мазна, а внатрешноста на ѕидот е фино нажлебена по целата должина.

zastitanakabli6Вметнувањето на кабелот во PE-HD црева има низа предности во однос на класичното положување на кабелот: висока сигурност на димензиите, одлична постојаност при притисок, одлична хемиска отпорност, отпорност на стареење, па трајно ги задржуваат своите својства  голема убодна крутост, одлична ударна жилавост и отпорност на удари која овозможува поголема сигурност, трајност а со тоа и помали трошоци фино нажлебената внатрешна страна на ѕидот овозможува полесно лизгање, а спречува и свиткување на кабелот во цревото, високата свитливост овозможува испорака во котури малата маса и лесното спојување условуваат едноставно поставување, одржување и изведба на трасата со многу малку спојки, со што се заштедува на транспорт и поставување отпорни се на корозија, па без никаква заштита може да се поставуваат и во вода, влажна земја и во бетон отпорни се на атмосферски влијанија како и на промени кои настануваат од влијанието на ултравиолетовите зраци.


Полиетиленски црева за електрична заштита

zastitnikabli2

 

 

 

 

PE црево за заштита овозможува идеално решение за заштита на ТК, енергетски и светловодни кабли. Високата еластичност и малата тежина овозможуваат лесно ракување и поставување на цревото. Цревата имаат мазен надворешен ѕид кој спречува таложење и разни други наслаги. Потполно се водоотпорни, отпорни на хемикалии и киселини, а имаат и висока отпорност на удари (висока цврстина и жилавост). Цревото пред се е наменето за вметнување на кабли и се вградува во бетонски плчи. Се произведуваат во следниве димензии: Ø14, Ø18, Ø23

 

 

 


Флексибилни црева за за електрична изолација (црева за обвивка)

 zastitnikabli5 zastitnikabli1

Произведуваме пластични ребрасти црева за електрична изолација (црева за обвивка)

Карактеристики:

- Флексибилни (еластични) црева,

- Цревото има внатрешна мазна површина,

- Надворешниот дел е во форма на спирала,

- Ребрастото црево е направено од полиетилен,

- Ребрастите (спирални) црева се произведуваат на должни метри

Се произведува во следниве димензии:

 zaskablitab


 

memo-dolu

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

logo perplast1

Адреса: с. Фалише 1220,
Тетово, Македонија

+389 (044) 335 495
+389 (044) 335 495
+389 (0) 75 224 344
+389 (0) 75 209 600

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

www.perplastkompani.mk

Нашата цел...

Нашата цел е да бидеме на највисоко ниво во поглед на квалитетот и професионалноста на производите кои ги нудиме !