ПЕ црева за водовод

ПЕ црева за водовод

pecrvasistem

Полиетиленските црева за водовод , изработени од полиетилен со висока густина ХДПЕ- ПЕ 80 , а се наменети за транспорт на вода за пиење , прехрамбени и други течности.
 
Цревата за притисок во „ПЕРПЛАСТ КОМПАНИ“ се произведуваат исклучиво од оргинални ПЕ висока густина ПЕ80 и ПЕ100. MRS- Класификација MRS=8MPa значи дека цревата и после 50 години трпат исто напрегање. Затоа „ПЕРПЛАСТ КОМПАНИ“ користи најдобри суровини од реномирани светски производители, кој својот квалитет редовно го пратат и документираат преку званични независни светски лабаратории. Коефициентот на сигурност за овие цевки е 1,25 додека цревата пукаат на многу големи испитани притисоци 4Х поголеми од нормалните. Квалитетот на своите производи се остварува преку своја служба за квалитет во кој се користат овластени лаборатории.  

Табела за димензии и притисоци

               tabpritisocidimenzii

SDR 33 - не се произведуваат цевки за вода за пиење

s -  дебелина на ѕид: ОД - надворешен дијаметар


 

* дозволен работен притисок

Технички Карактеристики на Материјалот
•    ХД ПЕ 80
•    ХД ПЕ 100
•    отпорност на температурни варијации -30 до +60 степени целзиусови
•    отпорност на киселини и други хемикалии
•    отпорност на корозија
•    флексибилност
•    едноставна и брза монтажа
•    еколошки здрави и без мирис
•    век на траење минимум 50 години    

Предности на цревата од ПЕ80 и ПЕ100
•    Материјалот е апсолутно нетоксичен и потполно инертен во контакт со водата.
•    Лесен за транспорт и управивање
•    Рокот на употреба им е преку 50 години.
•  Флексибилни се и отпорни на вибрации, на сеизмички удари и промена на земја. голема флексибилност имаат цревата од ПЕ 80.
•    Поради својата еластичност трасата цревата можат да ја пратат по кунфигурацијата на теренот.
•    Цревата се постојано изложени на UV зраци и на температура од 30C 60C (80C)
•    Многу се ниски губитоците на притисок кога е коефициентот на теренот 10Х помал него кај челичните цевки.   

memo-dolu

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

logo perplast1

Адреса: с. Фалише 1220,
Тетово, Македонија

+389 (044) 335 495
+389 (044) 335 495
+389 (0) 75 224 344
+389 (0) 75 209 600

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

www.perplastkompani.mk

Нашата цел...

Нашата цел е да бидеме на највисоко ниво во поглед на квалитетот и професионалноста на производите кои ги нудиме !